Norske Plattformer – i 3D!

 

Det begynte som en morsom ide, og endte med et nytenkende 3D-spillResultatet ble  “Norske plattformer 3D”.

Gisle Birkeland (30), studerer for tiden datateknologi ved Harvard University i Cambridge, USA. Som en del av studiene utfordres studentene til å tenke nytt i sammenhenger hvor teknologi kan innføre en ny dimensjon til eksisterende produkter eller løsninger.

– Dette er ikke et prosjekt vi i Codefish AS har som mål å bli rik på.Målet er heller å lære mest mulig om AR-teknologien (Augmented Reality), som i større og større grad vil komme til å prege hverdagen vår i løpet av de neste 5 årene. Sånn sett er dette bare en «prøvebalong» for mer ambisiøse prosjekter som vi jobber med å kommersialisere, sier han til enerWE.no.

Kombinasjonen av historiene han har opplevd i Nordsjøen, litt ventetid i helikopterlounger og en sterk interesse for ny teknologi, førte til at Birkeland lagde et nytt type kortspill. Spillet kan spilles som et ordinært kortspill, hvor man samler poeng på plattformenes ulike egenskaper, og inneholder derfor utvalgt nøkkelinfo om plattformene.

En av målsettingene med plattformspillet, er at også venner og familie til oljearbeiderne skal bli kjent med den industrien som preger arbeidshverdagen til så mange nordmenn. For alle som har vært offshore, vet man at det er et stort samfunn der ute, som er helt avskilt fra fastlandet.

– For den som ikke har vært ute og sett dette, er det nok vanskelig å skjønne hvordan industrien og samfunnet er bygd opp, forklarer Birkeland. Spillet han har utviklet, håper han derfor kan bidra til å spre litt mer innsikt og kunnskap. Ikke bare blir man kjent med nøkkelinformasjon fra installasjonene, man kan også utforske utvalgte installasjoner i full 3D!

Ved å holde telefonen over utvalgte kort, spretter det opp en fullt skalerbar 3D-modell av plattformen på telefonskjermen. Modellene kan man observere fra alle retninger ved å snurre kortene rundt, zoome inn og utforske detaljer på dekk eller installasjon.

– Tanken er at mor eller far skal kunne vise hvilken lugar de bor på, og hvilken avdeling på plattformen de pleier å jobbe på, forklarer Birkeland.

Saken er videre omtalt på nettstedet enerwe, og kan leses her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *